20 april 2011

Lammfärspaj med smak av getost


Lammfärspaj med smak av getost

En mycket god paj med ett smakrikt och krispigt skal. Pajen är smaksatt med crème fraiche getost, honung och rosmarin som är en perfekt smakkombination med lamm.

Ingredienser

Pajdeg:
100 g Arla smör
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm salt
½ dl Arla Ko® mjölk

Fyllning:
400 g lammfärs
1 gul lök
1 msk Arla smör
3-4 pressade vitlöksklyftor
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet getost,honung,rosmarin
1 tsk salt
1 ½ dl grovriven ost, t ex Kvibille® Svecia
150 g körsbärstomater

Gör så här

  • Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa.
  • Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  • Nagga pajskalet och låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.Skala och grovhacka löken.
  • Stek lammfärsen i smör i en stekpanna.
  • Lägg ner lök och vitlök och fortsätt steka ett par min.
  • Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt.Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  • Lägg i lammfärsröran.
  • Strö över osten.
  • Skär tomaterna i halvor och fördela på fyllningen.
  • Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.Servera med en sallad.

Jag har ännu inte gjort denna paj men hoppas och tror att den är både lättlagad och god.
/Maria    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar - den gör oss så glada!