
En mycket god paj med ett smakrikt och krispigt skal. Pajen är smaksatt med crème fraiche getost, honung och rosmarin som är en perfekt smakkombination med lamm.
Ingredienser
Pajdeg:100 g Arla smör
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm salt
½ dl Arla Ko® mjölk
Fyllning:
400 g lammfärs
1 gul lök
1 msk Arla smör
3-4 pressade vitlöksklyftor
2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet getost,honung,rosmarin
1 tsk salt
1 ½ dl grovriven ost, t ex Kvibille® Svecia
150 g körsbärstomater
Gör så här
- Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa.
- Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter.
- Nagga pajskalet och låt vila i kyl ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°.Skala och grovhacka löken.
- Stek lammfärsen i smör i en stekpanna.
- Lägg ner lök och vitlök och fortsätt steka ett par min.
- Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt.Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
- Lägg i lammfärsröran.
- Strö över osten.
- Skär tomaterna i halvor och fördela på fyllningen.
- Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.Servera med en sallad.
Jag har ännu inte gjort denna paj men hoppas och tror att den är både lättlagad och god.
/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar - den gör oss så glada!