1 stor gul lök
200 g smör (+ 1 msk för att steka löken i)
1 ½ msk sherry eller portvin
2,5 dl vispgrädde
Salt, vitpeppar efter smak
Steg 1. Stek levern tillsammans med den grovhackade löken
Steg 2. Mixa den varma nystekta levern och löken
Steg 3. Tillsätt det rumstempererade smöret och mixa igen (ev. lite av grädden)
Steg 4. Tillsätt grädden (resten), sherryn, salt, peppar och mixa igen
Steg 5. Tag en skål som har trevlig form och klä den med gladpack
Steg 6. Slå upp smeten i formen. Låt smeten stelna i formen i kylskåpet över natten
Garnera med något trevligt. (Exempelvis rosépeppar)
Serveras med fördel om den stått i rumstemperatur i 2 timmar
Lingon & pepparrotsås
Mixa 1 paket upptinade råa lingon med 2 dl socker, 2 msk nyriven färsk pepparrot
Smaka av dagen efter. Tillsätt mer riven pepparrot om så behövs & mixa igen
Låt även denna stå framme innan servering
Har tyvärr ingen bild på denna ännu. Återkommer! Men jag går i god för att den är god! :-)
//Linn
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar - den gör oss så glada!