20 april 2011

Kycklinglevermousse med Lingon & Pepparrotsås

500 g  kycklinglever (eller kalkonlever)
1 stor gul lök
200 g smör (+ 1 msk för att steka löken i)
1 ½ msk sherry eller portvin
2,5 dl vispgrädde
Salt, vitpeppar efter smak

Steg 1. Stek levern tillsammans med den grovhackade löken

Steg 2. Mixa den varma nystekta levern och löken

Steg 3. Tillsätt det rumstempererade smöret och mixa igen (ev. lite av  grädden)

Steg 4. Tillsätt grädden (resten), sherryn, salt, peppar och mixa igen

Steg 5. Tag en skål som har trevlig form och klä den med gladpack

Steg 6. Slå upp smeten i formen. Låt smeten stelna i formen i kylskåpet över natten

Garnera med något trevligt. (Exempelvis rosépeppar)

Serveras med fördel om den stått i rumstemperatur i 2 timmar

Lingon & pepparrotsås

Mixa 1 paket upptinade råa lingon med 2 dl socker, 2 msk nyriven färsk pepparrot

Smaka av dagen efter. Tillsätt mer riven pepparrot om så behövs & mixa igen

Låt även denna stå framme innan servering

Har tyvärr ingen bild på denna ännu. Återkommer! Men jag går i god för att den är god! :-)
//Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar - den gör oss så glada!