21 april 2011

Frukostfrallor!

Dom här frallorna är supermumsiga! Varför inte överraska familjen med nybakade bullar till helgen?!





50 gram jäst
6 dl mjölk
125 gram rumsvarmt smör
16-17 dl vetemjöl

1½ tsk salt
1 tsk bakpulver



Ljumma mjölken till fingervarmt, 37 grader. Rör ner mjölken och lös jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret och lite av mjölet. Tillsätt även salt och bakpulver.
Arbeta degen i maskin eller för hand minst 10-15 minuter. Pyttsa på mer mjöl efterhand men bara så mycket att degen släpper lite från kanterna.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek.
Ta upp på mjölat bakbord, arbeta in mer mjöl så du får en smidigt men ändå inte för hård deg, utan den ska vara ganska lös.
Dela degen i två bitar å fortsätt tills du har 16 små. Forma till bullar.
Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön precis före gräddning.
Grädda i 200 grader ca 12-18 min, tills frallorna fått fin färg.
Låt svalna utan bakduk för en lite knaprigare yta.


Glad Påsk önskar
Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar - den gör oss så glada!