21 april 2011

Het ingefärs kyckling

När ni tröttnat på påskmaten kan ni prova detta. Min abslouta favorit!

Det här behöver du till 6 pers:

6 kyckling filéer
1 msk smör
1 msk majsolja
250g schalottenlök
2 1/2 msk finhackad färsk ingefära
2 skalade finhackade vitlöksklyftor
1 urkärnad finhackad röd chilifrukt

1- 1 1/2 dl riven parmesan till gratinering.

Sås:
1 hönsbuljong tärning
1/2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl Sweetchili sås (Thai)
Rivet skal av 1 lime
2 1/2 msk limesaft
salt & peppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kycklingfiléerna i 1/2 msk smör och 1/2 msk olja. Salta & peppra och lägg filéerna i en smord ugnsäker form.

2. Skala och klyfta schalottenlökarna och bryn dem i resten av smör och olja på medelstark värme i ca 3 min. Tillsätt ingefära, vitlök och chilifrukt, stek ytterligare någon minut. Fördela blandningen över kycklingfiléerna. (Tips! För en barnvänlig version, skippa chiliblandningen på barnets kycklinfilé. Själva såsen är mer smakrik än stark.)

3. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Tillsätt grädde, sweet chili, limesaft & skal, salt & peppar. Häll såsen i formen och gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.

4. Strö över parmesanosten och gratinera ytterligare 5 minuter tills rätten fått fin färg.

Servera med Basmati eller Jasmin ris!
Ingela 


Recept från Allt om Mat, bild från  matbloggenmagott.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar - den gör oss så glada!