- färsk laxsida med skinn (ca 200g/pers)
- grovsalt
- 2 citroner
- crème fraiche
- färsk grön sparris
1. Täck botten på en ugnseldfast form med grovt salt. Lägg på laxen med skinnsidan uppåt. Dela citronerna i halvor & lägg 1 halva i varje hörn.
2. Baka i 200 grader ugn i cirka 20-30 minuter beroende på laxens tjocklek. Ta bort skinnet och vänd laxen och borsta bort det grova saltet som fastnat. Skär i bitar och lägg upp.
3. Citronsås: Vispa crème fraichen fluffig och pressa i saften från citronerna.
4. Skär bort de grova ’snurkarna’ på sparrisen. Koka sparrisen i ca 5 min & fräs dem sedan i stekpannan ett par minuter med mycket smör & flingsalt.
Servera med färskpotatis & riven pepparrot!
/Ingela
/Ingela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar - den gör oss så glada!