19 maj 2011

Saltbakad lax med citronsås och smörstekt sparris



-       färsk laxsida med skinn (ca 200g/pers)
-       grovsalt
-       2 citroner
-       crème fraiche
-       färsk grön sparris

1.    Täck botten på en ugnseldfast form med grovt salt. Lägg på laxen med skinnsidan uppåt. Dela citronerna i halvor & lägg 1 halva i varje hörn.
2.    Baka i 200 grader ugn i cirka 20-30 minuter beroende på laxens tjocklek. Ta bort skinnet och vänd laxen och borsta bort det grova saltet som fastnat. Skär i bitar och lägg upp.
3.    Citronsås: Vispa crème fraichen fluffig och pressa i saften från citronerna.
4.    Skär bort de grova ’snurkarna’ på sparrisen. Koka sparrisen i ca 5 min & fräs dem sedan i stekpannan ett par minuter med mycket smör & flingsalt.
Servera med färskpotatis & riven pepparrot!

/Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar - den gör oss så glada!